Ganoderma lucidum /Reishi/
Reishi ekstrakt 60 kapsula
Reishi dijetetski suplement sertifikat 1
Reishi dijetetski suplement sertifikat 2

Reishi ekstrakt 60 kapsula

EKSKLUZIVNO NA P100H! Nemački kvalitet - Hawlik!
3.600,00 RSD
Azijska "pečurka besmrtnosti". Otkrijte tajne tradicionalne medicine dalekog Istoka gljivom Reishi. Vraća vitalnost, poboljšava san, anti-age efekti i mnogi drugi...


Reddit

Detaljni opis

EKSKLUZIVNO U SRBIJI - JEDINO NA PRO100HEALTHY.RS

PROIZVOD JE SERTIFIKOVAN KAO DIJETETSKI SUPLEMENT U REPUBLICI SRBIJI


Ganoderma lucidum /Reishi/

U Aziji ova gljiva je korišćena kao prirodni lek još pre 4000 godina, nazivali su je nebeskom travom i pečurkom  besmrtnosti. Od nje su se pripremali čajevi, tinkture i različiti lekoviti preparati.

Raste na mrtvim i umirućim stablima hrasta, bresta i javora, šljive, nekada priljubljena uz panjeve ili vezana za korene drveća.

Ganoderma Lucidum sadrži visoku koncentraciju:

 • organskog  Germanijuma
 • polisaharide
 • beta glukan, i
 • Selen.

Tradicionalna upotreba;

 • Održava vitalnost, jača Qi (životnu energiju);
 • Antitumorsko dejstvo
 • Jača i uravnotežava funkciju srca
 • Poboljšava san
 • Jača imuni sistem
 • Otklanja stres
 • Pomaže kod problema sa kožom


Primena pečuraka u praksi:

 • Jača imuni sistem i pomaže kod alergija

Ova pečurka ima svojstvo imunomodulatora, jača imuni sistem kada je slab a sprečava patološki imuni (autoimuni) odgovor. Mnogo je korisnija kod hroničnih bolesti disajnih organa kao što su respiratorne alergije, kašalj, astma, hronični bronhitis, nego kod akutnih bolesti na koje ima znatno slabiji efekat. Istraživanja urađena u Kini i Japanu  pokazala su da Reiši blokira sva četiri puta koja su povezana sa nastankom alergijskih reakcija, izazivajući supresiju prostaglandina koji su odgovorni za nastanak upalnih procesa i sprečavajući lučenje histamina koji je odgovoran za pojavu alergijskih reakcija. Pošto su u kineskoj medicini, za proces disanja vezana dva  organa – bubrezi i pluća, veoma je korisno ovu biljku kombinovati sa Kordicepsom, pa se po preporuci Kordiceps uzima ujutru a Reiši uveče.

 • Poboljšava fizičko i mentalno stanje

Po tradicionalnoj medicini Reiši spada u gljive koje preko dejstva na srce umiruju duh, stvarajući emocionalni i mentalni balans. Usled traume i šoka, razvijaju se anksioznost, depresija, panični napadi i nesanica, a smatra se da Reiši gljiva može biti veoma delotvorna kod ovakvih stanja, te se iz tih razloga kaže da ova gljiva može „vratiti sjaj u očima“.

 • Poboljšava zdravlje srca i krvnih sudova

Komponente Reiši gljiva koje direktno utiču na zdravlje kardiovaskularnog sistema su steroli, polisaharidi (beta D-glukan), triterpeni (ganodermična kiselina) i adenozin. Kod osoba koje su uzimale Reiši kao suplement, smanjen je nivo štetnog LDL holesterola, znatno se poboljšala cirkulacija u krvnim sudovima, značajno je regulisan nivo šećera u krvi, a zahvaljujući adenozinu  smanjeno je stvaranje plakova u krvnim sudovima. Sve ovo značajno može pozitivno uticati na kardiovaskularni sistem i biti od velikog značaja u prevenciji bolesti srca i krvnih sudova.

 • Pomoćna terapija kod kancera

Antitumorski efekti ove gljive poznati su od davnina. Mnoga naučna istraživanja potvrdila su njihovu dugogodišnju primenu kao antitumorskog leka. Kod invazivnih karcinoma prostate i dojke, značajno može smanjiti i usporiti rast tumorskih ćelija. Zahvaljujući svojoj imunomodulatorskoj sposobnosti značajno može pomoći kod tumora pluća uzrokujući apoptozu (programiranu smrt tumorskih ćelija). Takođe, dokazano smanjuje aktivnost Ebstain-Barr virusa koji se dovodi ne samo u vezu sa mononukleozom već je odgovoran i za pojavu Burkitovog lifoma kao i Hočkinovog i non-Hočkinovog limfoma i kancera želuca.

 • Anti-aging gljiva

Smatra se da komponente Reishi gljiva zahvaljujući svojim antioksidativnim sposobnostima, mogu usporiti oštećenje organa, koja nastaju kao posledica starenja organizma.

Rezime:

Reiši gljive samim tim što pozitivno utiču na srce i krvne sudove, utiču na smanjenje štetnog holesterola, sprečavaju oksidativno oštećenje ćelija, održavaju zdravlje bubrega i utiču na jačanje životne energije (Qi), usporavaju proces starenja i održavaju vitalnost organizma. Sve ovo sa punim  pravom opravdava epitet koji joj je dat “pečurka besmrtnosti”.

Upozorenje:Proizvod nije namenjen deci, trudnicama, dojiljama kao i osobama preosetljivim na njegove sastojke.

 
Upotreba: 2-4 kapsule dnevno, dnevna doza se ne sme prekoračivati.

Aktivni sastojci u 4 kapsule:
Ekstrakt gljive Reishi (Ganoderma Lucidum) - 1200 mg
Od toga polisaharidi - 360 mg
Vitamin C iz Acerole (Malphigia punisifolia) - 27 mg


Slični proizvodi


Komentari

 • mimo - 27.07.2019.

  Reishi, pecurka besmrtnosti, cuo sam skoro za nju, interesuje me da li bi pomogla kod psorijaze? » Odgovori na komentar

 • dr24 - 29.07.2019.

  Koliko sam ja informisana ova pečurka se tradicionalno koristi kod kožnih bolesti u koju spada i psorijaza. Možda bi najbolje bilo da probate da koristite Reiši pečurku u kombinaciji sa zeo kremom koju možete nanositi na kožu. » Odgovori na komentar

 • sanja - 29.07.2019.

  ppboljsava imuni sistem i samim tim boljsava opste stanje organizna » Odgovori na komentar

 • Nena - 04.09.2019.

  Postovani, interesuje me tacan sastav reishi kapsula i da li ima dodatke, aditive, konzervanse kao i gluten. Hvala » Odgovori na komentar

 • Goca maksimovic - 04.10.2019.

  Kako se pravi čaj od gljive ja je imam gde mogu da dam tu gljivu pozemky goca » Odgovori na komentar

Pošalji komentar