Hericium erinaceus (Lavlja griva)
Hericium ekstrakt 60 kapsula
Hericium sertifikat 1
Hericium sertifikat 2

Hericium ekstrakt 60 kapsula

EKSKLUZIVNO NA P100H! Nemački kvalitet - Hawlik!
3.000,00 RSD
Cena za region:
25,00 EUR
* Cene u EUR-ima su informativnog karaktera, uz detaljnija objašnjenja u priloženoj Izjavi o konverziji.


Hericium erinaceus, poznatija kao "Lavlja griva" poznata od davnina u istočnjačkoj kulturi. Engleski naziv za ovu gljivu je "Lion's mane". Od skoro i u Srbiji, samo na pro100healthy.rs! Reguliše rad creva, za neurološke bolesti, nesanicu i mnogi drugi efekti...


Reddit

Detaljni opis

EKSKLUZIVNO U SRBIJI - JEDINO NA PRO100HEALTHY.RS

PROIZVOD JE SERTIFIKOVAN KAO DIJETETSKI SUPLEMENT U REPUBLICI SRBJI

 

Hericium erinaceus - Lion's Mane - Lavlja griva

 

Hericium erinaceus (Lavlja griva) iako je vekovima veoma popularna u istočnjačkoj tradicionalnoj kuhinji, u naučnim krugovima postala je značajna tek krajem XX veka, kada su počela ozbiljna naučna istraživanja koja su potvrdila lekovitost ove gljive. 

Prirodno stanište ove gljive su Amerika, Kina i Japan,  gde ova gljiva raste na uvelom hrastovom i bukovom drveću.

U  Evropi je bila veoma retka sve dok nije počela da se uzgaja u kontrolisanim uslovima, a danas se zahvaljujući kultivaciji, ove gliva može naći širom sveta.

 

Tradicionalna upotreba:

 • reguliše rad creva, poboljšava varenje
 • jača pet vitalnih organa /jetru, slezinu, pluća, srce, bubreg/
 • poboljšava opštu otpornost organizma
 • pomaže kod čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu; hronični gastritis
 • nesanica,slabost, smanjena aktivnost (u tradicionalnoj medicini – reguliše deficit QI-životne energije)
 • neurološke bolesti

 

"Drugi nazivi: lavlja griva; bradozuba pečurka; ježeva gljiva, pom pom gljiva, yamabushitake, hou-tou, lions mane, belobrada gljiva..."

 

 

Primena pečuraka u praksi:

 

 

 • Regeneracija sluzokože organa za varenje

Lavlja griva, može ublažiti upalne procese u organima za varenje i pospešiti njihovu regeneraciju.

Istraživanja su potvrdila da ova gljiva značajno može smanjiti otok sluznice koji nastaje kao posledica upale, povećava stvaranje enzima superoksid dismutaze (SOD - jednog od najvažnijih antioksidativnih enzima), smanjuje površinu ulkusa (čira), štiti i regeneriše sluznicu želuca i dvanaestopalačnog creva.

 

 

 • Prevencija tumora – jednjaka, želuca, jetre, creva i kancera kože


Zahvaljujući polisaharidima koje poseduje, ova gljiva pokazuje veoma jaku antitumorsku aktivnost, i pokazala se efikasnom kod tumora jetre koji su rezistentni na klasičnu citostatsku terapiju.

Kada su u pitanju leukemije, ekstrakt ove gljive izaziva programiranu smrt ćelija (apoptozu) leukemije. Takođe, veliki broj studija potvrdio je da ova gljiva može usporiti i zaustaviti rast tumora i sprečiti širenje metastaza.

Kod karcinoma debelog creva jedan od mehanizama dejstva podrazumeva stimulaciju makrofaga  (ćelija imunog sistema koji uklanjaju bakterije, štetne čestice , antigene...)  i sprečavanje rasta novih krvnih sudova čime se sprečava dalji rast tumora.

 

 

 • Pomoćna terapija kod neuroloških bolesti

Ovu gljivu naučnici smatraju gljivom 21.veka jer  pospešuje stvaranje faktora rasta neurona (tzv. NGF –nerve grow factor) što je od velikog značaja u prevenciji neuroloških bolesti današnjiceAlchajmerove bolesti, demencije, ishemijskog moždanog udara i Parkinsonizma.

Smatra se da su za ovaj efekat odgovorni njeni aktivni sastojci - ciaten i erinacin.

Istraživanja urađena u Kini  i Kaliforniji potvrdila su da ova gljiva može obnoviti mijelinski omotač nerava, pospešujući provodljivost nervnih signala kroz tkivo, zbog čega se njena upotreba preporučuje kod obolelih od multiple skleroze i mišićne distrofije kao i drugih demijelinizacionih bolesti.

 

 

 • Ublažava anksioznost, preteranu zabrinutost i poremećaje spavanja


Studije su uspešno potvrdile da Hericium ima pozitivan efekat na psihičke poremećaje kao što su depresivno raspoloženje, nervoza i stresom uzrokovana oboljenja.

Primenom ovih gljiva uspostavlja se na prirodan način psihička ravnoteža.

 

 

 • Aktivacija imunog sistema


Smatra se da svoje osnovno dejstvo na imuni sistem, ova gljiva ispoljava preko dejstva na crevnu mukozu.

Beta glukan i polisaharidi kojima je bogata ova gljiva deluju tako što poboljšavaju ćelijski posredovan humoralni imunitet (podrazumeva stvaranje specifičnih antitela protiv supstanci koje napadaju telo-antigena), makrofagnu fagocitozu i aktivnost NK ćelija (posebna grupa belih krvnih zrnaca - limfocita, koja imaju ulogu u odbrani organizma protiv virusa i tumorskih ćelija).

"Praktično, aktivne supstance ekstrakta ove gljive jačaju imuni sistem i povećavaju odbrambenu moć organizma u borbi protiv infekcija."

 

 

Rezime:

 

Ekstrakt lavlje grive (lions mane extract) ima brojne pozitivne efekte na zdravlje.

 

Može odložiti pojavu demencije, ublažiti umerenu anksioznost i depresiju i poboljšati kvalitet života obolelih od Parkinsonizma, mišićne distrofije, multiple skleroze i drugih demijelinizacionih bolesti.

 

 

Zahvaljujući svojim antioksidativnim, antiupalnim i imunomodulirajućim efektima koristi se u prevenciji tumora, srčanih bolesti i hroničnih bolesti organa za varenje.

Upozorenje: Proizvod nije namenjen deci, trudnicama, dojiljama kao i osobama preosetljivim na njegove sastojke.

 

Sastojci:

Sadržaj aktivnih sastojaka u 4 kapsule je sledeći:

 

 • Suvi ekstrakt gljive Hericium erinaceus (lions mane dry extract) - 1200 mg
 • Od toga polisaharidi - 360 mg
 • Suvi ekstrakt acerole (Malphigia punisifolia) 17% Vitamin C - 160mg
 • Vitamin C iz Acerole (Malphigia punisifolia) - 27 mg


Upotreba:

2x2 kapsule dnevno. Dnevna doza se ne sme prekoračivati.

 

Uporedni prikaz efekata medicinskih gljiva pogledajte OVDE

UVOZNIK: NOBNEK doo, Prve Pruge 1d, Beograd, Zemun
Zemlja proizvodnje: Nemačka


Slični proizvodi


Komentari

 • sara - 30.07.2019.

  Hericium gljiva, kako vidim pomaze kod raznih problema, gde mogu da je nabavim, posto imam problem sa alergijom, crevima i zelucem? » Odgovori na komentar

  • Admin - 31.07.2019.

   Postovani,Hericium ekstrakt suplement ce moci da se nabavi upravo na ovoj stranici, cim proizvodi postanu dostupni. Stay healthy!

 • Milos - 29.08.2019.

  Saljete li za Cnu Goru? » Odgovori na komentar

  • ADMIN - 30.08.2019.

   ADMIN: Postovani, nazalost mi ne isporucujemo van teritorije Republike Srbije. Medjutim, ukoliko imate nekoga u Srbiji, vi mozete navesti njihovu adresu i mi cemo tu isporuciti robu. Oni posle mogu robu da dostave vama. Vi mozete izvrsiti placanje iz CG, recimo karticama. Stay healthy!

 • Marina - 08.09.2019.

  Prema uputstvu proizvodjaca, Koliko kapsula dnevno treba uzimati? Hvala na odgovoru. ADMIN: Postovani, 2-4 kapsule dnevno je standardna doza uz dosta tecnosti. Stay healthy! » Odgovori na komentar

 • Nikola - 30.09.2019.

  Poštovani, da li mogu da dobijem informaciju o sadržaju i težini pojedinačne kapsule? Pozdrav! » Odgovori na komentar

  • ADMIN - 01.10.2019.

   Poštovani Nikola, sadržaj u 4 kapsule je sledeći: Aktivni sastojci - ekstrakt gljive Hericium erinaceus 1200 mg od toga polisaharidi 360 mg. Vitamin C iz Acerole (Malphigia punisifolia) 27 mg Stay healthy!

 • Milorad - 15.10.2019.

  Poštovani, da li hericium erinaceus treba koristiti svakodnevno ili treba praviti pauze nakon nekog perioda? ADMIN: Postovani Milorade, Hericium ekstrakt je prirodna aktivna supstanca, i na nju kao takvu telo ce vremenom graditi toleranciju. Preporucljivo je 2-3 meseca aktivnog koriscenja, nakon cega treba napraviti pauzu, kako ne bi doslo do prevelike tolerancije organizma, od barem mesec dana. Stay healthy! » Odgovori na komentar

 • Bane - 05.11.2019.

  Poštovanje! Zanima me poreklo ovih gljiva? ADMIN: Poštovani Bane, proizvođač je renomirana nemačka firma Hawlik. Sve gljive koje oni proizvode se odgajaju u specijalnim uslovima kako bi se osigurao sastav ekstrakta (jer su gljive poznate po tome da upijaju različite uticaje iz okruženja u kome rastu). Svi proizvodi "medicinske gljive" su registrovani kao dijetetski suplementi u Republici Srbiji. Ovi proizvodi nemačkog proizvođača Hawlik se u Srbiji jedino mogu naći upravo na ovom sajtu! Stay healthy! » Odgovori na komentar

 • Aneta - 29.11.2019.

  Gde moze da se kupi u Nisu? » Odgovori na komentar

  • ADMINISTRATOR - 02.12.2019.

   ADMIN: Postovana Aneta,Pro100healthy je online servis i vi mozete poruciti robu bilo gde u Srbiji.Mi koristimo post express poste Srbije i generalno vreme isporuke je od jedan do 2 dana.Sve sto treba da uradite je da posetite stranicu proizvoda na sledecoj adresi: https://pro100healthy.rs/product--hericium-ekstrakt-60-kapsula-medicinska-gljiva-lekovitaIzaberite kolicinu koju zelite da kupite i pritisnite dugme "dodaj u korpu".Nakon toga ce se pojaviti dugme "kupi odmah". Kada ga pritisnete, biceteposlati na stranicu za porucivanje, gde samo treba da unesete vase podatke kaosto su adresa, br. telefona isl.Mi cemo vam post expressom poslati robu, i vi cete platiti postaru kad vamdonese na adresu koju ste naveli.Ukoliko imate jos pitanja, ili zelite dodatne informacije slobodno nas kontaktirajteovim putem ili telefonom radnim danima od 9-17h na 011 2016 480 ili na 011 2016 412.Stay healthy!

 • Boris T. - 01.12.2019.

  Postovani, interesuje me poreklo date gljive? » Odgovori na komentar

  • ADMINISTRATOR - 02.12.2019.

   Postovani Borise,Zemlja porekla je Nemacka. Proizvodjac je renomirana nemacka firma Hawlik koja se prvenstveno bavi proizvodnjom i uzgajanjem razlicitih sojeva medicinskih gljiva.Hvala vam na interesu za nase proizvode.Stay healthy!

 • Keti - 27.08.2020.

  Imam kronovu bolest. Mogu da koristim ove kapsule i koliko na dan? Ako se sme.Sad uzimam Indijski tamhan od vas. » Odgovori na komentar

 • Elizabeta - 31.08.2020.

  Čitala sam da je lavlja griva dobra i kod neurodegenerativnih bilesti. Da li mozete da mi odgovorite koliko kapsula se uzima kod Amiotroficne laterarne skleroze? Vidim da kutija ima 60 kapsula, a pise da se uzima 2 do 4 na dan. Hvala unapred! » Odgovori na komentar

  • ADMINISTRATOR - 01.09.2020.

   Postovana Elizabeta,
   Kao sto ste i sami videli preporucena dnevna doza je od 2-4 kapsule i ona se ne sme prekoracivati.
   Sto se tice konkretno vaseg pitanja za Amiotroficnu laterarnu sklerozu, prosledili smo pitanje nasoj doktorki i javicemo vam odgovor.
   Sa obzirom da je nasa doktorka trenutno na odmoru, zahvalni smo vam unapred na strpljenju sto se tice odgovora!
   Stay healthy!

  • ADMIN - 22.09.2020.

   Postovana Elizabeta,
   Zahvaljujemo vam na strpljenju dok ste cekali odgovor.
   Nasa doktorka preporucuje uzimanje 2 puta po 2 kapsule kod Amiotroficne laterarne skleroze
   Hvala vam na interesu za nase proizvode!

 • Jordan - 06.09.2020.

  Da li se moze koristiti za lecenje perkinsove bolesti i koliko dnevno da se koristi kapsula. Hval unapred. » Odgovori na komentar

  • ADMINISTRATOR - 07.09.2020.

   Postovani Jordane,
   Hericium gljiva pospesuje rad neurona i moze pomoci kod mnogih neuroloskih poremecaja.
   Sto se tice vaseg konkretnog pitanja za Parkinsonovu bolest, prenecemo vase pitanje nasem doktoru i gledati da vam se javimo cim budemo imali informaciju.
   Hvala vam na interesu za nase proizvode!

  • ADMIN - 22.09.2020.

   Postovani Jordane,
   Moze se koristiti za Parkinsonovu bolest i preporucena doza je 2 puta po 2 kapsule.
   Hvala vam na interesu za nase proizvode!

 • Dejan - 28.10.2020.

  Koliko kapsula ima u jednom pakovanju? » Odgovori na komentar

  • ADMIN - 29.10.2020.

   Postovani,
   Pakovanje HERICIUM gljive sadrzi 60 kapsula.
   Stay healthy!

 • Stale - 27.12.2020.

  Bolujem od MS koja je doza dnevno u toku 24 h koristiti ili kolski dnevno tableta treba doživeti.hvala unapred » Odgovori na komentar

  • ADMIN - 28.12.2020.

   Postovani Stale,
   Kontaktiracemo nasu doktorktu i gledati da vam javimo tacnu dozu. Takodje, ukoliko zelite mozete nam ostaviti vas kontakt telefon u komentaru (necemo ga objaviti javno), ukoliko bi vam bilo lakse da vas nasa doktorka kontaktira telefonom.
   Srdacno,
   Pro100healthy team

 • Lidija - 09.03.2021.

  Da li pomaže kod crevnih divertikula. . . pozzzz » Odgovori na komentar

  • ADMIN - 10.03.2021.

   Postovana Lidija,
   Konsultovali smo se sa nasim doktorom i dobili informaciju da ne postoji nijedan preparat koji moze efektivno tretirati crevne divertikule.
   Naime, ovaj problem se mora resavati operaciono.
   Hericium moze poboljsati imunoloski odgovor organizma i smanjiti inflamaciju koja se javlja kod pojave divertikula (usled talozenja unutar creva) ali nijedna aktuelna studija ne pokazuje da postoje preparati koji mogu kompletno resiti problem divertikula u crevima (sa obzirom da postoji fizicko talozenje materije unutar creva).
   Hvala vam na interesu za nase proizvode!

 • Igor - 20.05.2021.

  Da li moze da se kombinuje sa lekovima za sizofreniju? » Odgovori na komentar

  • ADMIN - 21.05.2021.

   Postovani,
   Proizvod u principu nije namenjen za terapiju sizofrenije, vec za neuroloske bolesti (tipa MS, prevencija alchajmera, parkinson itd). Sa druge strane, mozete uzeti na svoju odgovornost. Na deklaraciji proizvoda od strane farmaceutskog fakulteta ne stoji da proizvod ima interakcije sa lekovima.
   Sa postovanjem,
   Pro100healthy team

 • Raja - 22.02.2022.

  Koliko tableta dnevno popiti za ms i koliko dugo piti? » Odgovori na komentar

  • ADMINISTRATOR - 03.03.2022.

   Poštovani,
   Generalno, piju se 2x2 dnevno, s'time da je nakon 3 meseca koriscenja pozeljno napraviti pauzu mesec dana kako organizam ne bi napravio rezistentnost na aktivne sastojke gljive. Nakon tih mesec dana mozete nastaviti sa koriscenjem kao i pre, odnosno 2x2 dnevno.
   Srdacno,
   Pro100healthy team

Pošalji komentar