Login Infomationx

* Required Fields

Create Account Infomationx

* Required Fields

Back to Login

Forgot Your Password?x

Please enter your email address below. You will receive a link to reset your password.

* Required Fields

Back to Login

Zapanjujuće moći kurkume

Kurkuma ima snažno antioksidativno, protuvupalno, antivirusno, antibakterijsko, antimikotičko i antikarcinogeno delovanje. Stoga se razmatra kao delotvorna terapija i prevencija malignih bolesti, dijabetesa, alergija, artritisa, Alzheimerove bolesti i drugih hroničnih bolesti.

Zapanjujuće moći kurkume

Kurkuma je biljka poreklom iz južne Azije i pripada porodici đumbira. Lekovita svojstva kurkume su toliko brojna i toliko efikasna, da se već dugi niz godina smatra jednim od najmoćnijih prirodnih lekova. U poslednjih nekoliko godina kurkuma je postala pravi hit i na zapadu,  a o njenim lekovitim svojstvima objavljeno je više hiljada naučnih radova i urađeno na stotine kliničkih istraživanja

Spektar lekovitog delovanja kurkume je toliko širok da se njena upotreba preporučuje preventivno, i to svima, bez obzira na pol i godine:

   - jača vezu između nervnih ćelija i jača nervnu funkciju

   - umiruje organizam

   - aktivno čisti krv

   - deluje na zdravlje kože

   - čisti organizan od crevnih parazita

   - pomaže pri lečenju bakterijskih i gljivičnih infekcija

   - otklanja simptome bolesti disajnih puteva i olakšava disanje

   - podstiče i ubrzava metabolizam

   - čisti jetru i olakšava njen rad

   - poboljšava rad bubrega i žučne kese i sprečava nastanak kamena

   - jača kosti i zube i sprečava upalne procese u zglobovima

  

Nedavno objavljena studija u časopisu Molecular Nutrition & Food Research, ukazala je da dijabetičari imaju veliku korist od ovog začina. Udruženi naučnici iz Koreje i SAD-a dokazali su da kurkuma ima povoljno delovanje na inzulinsku rezistenciju. Istraživanje su sproveli na miševima, a ukoliko se slični rezultati ponove u istraživanju na ljudima, kurkuma će se ozbiljno razmatrati kao pomoć pri terapiji i prevenciji dijabetesa.

Osim osnovnog sastojka, kurkumina, kurkuma sadrži i celi niz vitamina i minerala: vitamine B6, B3, folnu kiselinu, kao i minerale kalijum , gvožđe i mangan, koji blagotvorno deluju na imunitet i očuvanje zdravlja.

Write Your Comment

My Cart

You have no items in your shopping cart.